Relatie- en Gezinstherapie

Relatie- en Gezinstherapie

Relatie- en Gezinstherapie wordt binnen systemische – en directieve therapievorm gegeven. Een voorbeeld van systemisch werk is familie­opstellingen, ook het werken met een genogram valt onder systemische therapie. Je staat niet op jezelf maar je achtergrond en relaties worden centraal gesteld, jouw systeem.

Directieve therapie is een kortdurende therapie die zich richt op het behalen van concrete en haalbare doelen. Bij het verwezenlijken van die doelen speelt de behandelaar in directieve therapie een sterk sturende rol. De behandelaar geeft duidelijke aanwijzingen over hoe klachten kunnen worden verholpen. Je krijgt opdrachten mee naar huis die relatief gemakkelijk zijn uit te voeren, en leiden tot concrete resultaten. De kans op het slagen van de opdrachten en het gevoel van succes dat daarbij komt is groot. Op deze manier is er telkens duidelijke vooruitgang zichtbaar, en wordt er stap voor stap samen naar het geformuleerde doel toegewerkt.

Let op: Relatie- en Gezinstherapie is onverzekerde zorg. Dat betekent dat deze kosten niet door uw verzekeraar worden vergoed. U dient deze kosten zelf te betalen.

 

Vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op